Grillowane kiełbasy z pieczywem czosnkowym

60 min
Składniki:
  • 1 opakowanie kiełbasy Sokołowskiej wieprzowej
  • 1 opakowanie zestawu grillowego
  • 1 opakowanie kiełbasy zakręconej na ruszt
  • 2 bagietki

Masło czosnkowe:

  • 100 g miękkiego masła
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do masła. Natkę pietruszki szatkujemy i mieszamy z masłem oraz czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Bagietki kroimy w poprzek i smarujemy masłem czosnkowym.

Kiełbasę Sokołowską wieprzową nacinamy w poprzek i wraz z innymi kiełbasami wykładamy na rozgrzany ruszt. Grillujemy do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dokładamy bagietki i grillujemy, aż się lekko zarumienią. Smacznego!

Wykorzystany produkt: